Re: Odra Opole Pogoń Grodzisk Mazowiecki 11.05.2026 18:30

9
Piotr Plewnia mówił na konferencji przed meczem, że Pogoń traci sporo bramek,to w takim razie pykniemy im trójkę.Czasem takie mecze są dobre,ale u nas poza wiarą i nadzieją nie ma od dawna argumentów.Co do frekwencji,Prezes często mówił ,że słaba frekwencja była na Oleskiej 51, ponieważ stadion ograniczał komfort oglądania.Dzis mamy piękny stadion ,ale kibiców ogranicza poziom gry.

11
Po dzisiejszym meczu poruszono temat imprezowania i chlania przez piłkarzy.Na przełomie luty,marzec,znajomy opowiadał mi ,że spotkał w jednym z lokali w rynku imprezującego piłkarza.Myslalem,że to pojedynczy incydent,jednak po dzisiejszym meczu wiem,że takich sytuacji mogło być więcej.Nie wiem,o których piłkarzy chodziło dzisiaj.Pilkarz,o którym wspomniałem przyszedł do nas ze statusem gwiazdy,a okazał się gwiazdeczką, która nawet nie rozbłysła.Zawodnicy ,mam nadzieję,że to pojedyncze przypadki gdy idą się bawić na miasto po przegranych meczach,to tak naprawdę śmieją się nam w twarz świętując porażkę.Za nic mają herb, barwy kibiców.

12
trops pisze: poniedziałek, 11 maja 2026, 19:35 Zawodnicy ,mam nadzieję,że to pojedyncze przypadki gdy idą się bawić na miasto po przegranych meczach,to tak naprawdę śmieją się nam w twarz świętując porażkę.Za nic mają herb, barwy kibiców.
To nie tak. Oni są zwykłymi ludźmi i kopanie piłki jest ich pracą. Mają w dupie to, czy robią to w Opolu, Wrocławiu czy Skierniewicach. Tak jak ty możesz dzisiaj pracować w Biedronce, a jutro w Lidlu i nikt nie powinien oczekiwać że będziesz całował logo firmy i po słabszej sprzedaży któregoś dnia będziesz siedział w domu i płakał w poduszkę.

16
LooZ^ pisze: poniedziałek, 11 maja 2026, 21:26 Nikt nie oczekuje od nich płakania w poduszkę. Mogliby jednak również nie zataczać się najebani w jednym z klubów, albo spać najebany na sofie w klubie. Szczególnie, kiedy jak oni, jest się podstawowym zawodnikiem.
Jakby kibice byli rozliczani przez swoich pracodawców z tego co robią w swoim wolnym czasie, to większość na bezrobociu by była.

Póki nie rzutuje to na jakość treningu/meczu, to wychodzę z założenia, że nic nikomu do tego. A jeśli rzutuje, to od tego jest klub jako pracodawca, żeby konsekwencje wyciągać.

17
respest pisze: wtorek, 12 maja 2026, 8:53
LooZ^ pisze: poniedziałek, 11 maja 2026, 21:26 Nikt nie oczekuje od nich płakania w poduszkę. Mogliby jednak również nie zataczać się najebani w jednym z klubów, albo spać najebany na sofie w klubie. Szczególnie, kiedy jak oni, jest się podstawowym zawodnikiem.
Jakby kibice byli rozliczani przez swoich pracodawców z tego co robią w swoim wolnym czasie, to większość na bezrobociu by była.

Póki nie rzutuje to na jakość treningu/meczu, to wychodzę z założenia, że nic nikomu do tego. A jeśli rzutuje, to od tego jest klub jako pracodawca, żeby konsekwencje wyciągać.
Trochę za daleko idące porównanie. Jest coś takiego jak marka pracodawcy i przyznam szczerze, że ja wiele razy w życiu czułem ograniczenia w tym, co mi wolno, a czego nie nawet w czasie wolnym (chociaż oczywiście w różnych zawodach różnie się to objawia). Co więcej, akurat nie możemy zmierzyć BEZPOŚREDNIEGO wpływu takiego stylu życia na jakość gry, ale cóż, w bieżącym sezonie jest/było sporo do poprawy w zakresie jakości - więc być może jednak rzutuje. Uważam, że nie ma co ignorować takich akcji - ten wspomniany neon i aferka były prawdopodobnie punktem zwrotnym w karierze Trojaka, więc warto reagować.

A który to gwiazdor tak poszalał? Rozumiem że wczoraj był poza kadrą?

19
No właśnie przeczuwam, że punkt widzenia zależy od tego jak wygląda gra - ta sama akcja przy grze jak z nut, by spowodowała, że kibice sami pewnie by te kolejki piłkarzom stawiali.
A ta legendarna marka pracodawcy - ja wiem, że kibice patrzą na pryzmat swojego klubu jako nie wiadomo co, ale spuśćmy trochę powietrze - Odra to dla piłkarzy miejsce pracy jak dla każdego z nas nasze, nic wyjątkowego, żeby przykładać do tego incydentu inną miarę.

20
No sam napisałeś - "póki nie rzutuje to na jakość treningu/meczu". Jakości w tym sezonie nie było wcale, więc takie zachowanie to wystawianie na pustaka.
Tak jak napisałem - ja na markę moich pracodawców zawsze uważałem pracując tam - nie mam złudzeń, że piłkarze, którzy tu przychodzą marzyli o grze w Odrze od dziecka.

A tak już bardziej w temacie meczu - bardzo fajnie zachował się ten młodzian z Pogoni przy golu.

23
LooZ^ pisze: wtorek, 12 maja 2026, 11:55 I ktoś wie o co chodziło Ramosowi? Po bramce nie cieszył się i odpychał doskakujących do niego piłkarzy, a po bramce na 3:1 też nie podbiegł się cieszyć, a wyglądał jakby płakał (ocierał oczy).
Też mnie to zastanawia, bo po golu swoim jeszcze zatykał uszy, ja to zrozumiałem, jakby 'nie słyszał krytyków', trochę jakby foch.

Zresztą jakkolwiek by nie interpetować, to on czy Perez to są rozczarowania, nie widziałem sensu ich ściągania i liczę, że po sezonie się z nimi pożegnamy. Zresztą chyba będzie odmłodzenie i 'spolszczenie' kadry.

24
Ja akurat uważałem że ich przyjście może nam coś dać - w zeszłym sezonie nie było żadnej kreatywności w naszej grze, sami drwale trochę rozruszani Prikrylem. Wydawało mi się, że taki Ramos może zrobić różnicę, bo ma technikę, której mieliśmy wielki deficyt. No cóż - nie zrobił różnicy. Dałoby się z tego sezonu zrobić mu pewnie fajną kompilację zagrań (i bramka z wczoraj załapałaby się), ale realnego pozytywnego wpływu na grę to za wiele nie było.