Odra Opole Pogoń Grodzisk Mazowiecki 11.05.2026 18:30
1Konferencja prasowa przed meczem, pozdrawiam,nie słychać praktycznie osób , które zadawaj pytania.
To nie tak. Oni są zwykłymi ludźmi i kopanie piłki jest ich pracą. Mają w dupie to, czy robią to w Opolu, Wrocławiu czy Skierniewicach. Tak jak ty możesz dzisiaj pracować w Biedronce, a jutro w Lidlu i nikt nie powinien oczekiwać że będziesz całował logo firmy i po słabszej sprzedaży któregoś dnia będziesz siedział w domu i płakał w poduszkę.trops pisze: poniedziałek, 11 maja 2026, 19:35 Zawodnicy ,mam nadzieję,że to pojedyncze przypadki gdy idą się bawić na miasto po przegranych meczach,to tak naprawdę śmieją się nam w twarz świętując porażkę.Za nic mają herb, barwy kibiców.
Jakby kibice byli rozliczani przez swoich pracodawców z tego co robią w swoim wolnym czasie, to większość na bezrobociu by była.LooZ^ pisze: poniedziałek, 11 maja 2026, 21:26 Nikt nie oczekuje od nich płakania w poduszkę. Mogliby jednak również nie zataczać się najebani w jednym z klubów, albo spać najebany na sofie w klubie. Szczególnie, kiedy jak oni, jest się podstawowym zawodnikiem.
Trochę za daleko idące porównanie. Jest coś takiego jak marka pracodawcy i przyznam szczerze, że ja wiele razy w życiu czułem ograniczenia w tym, co mi wolno, a czego nie nawet w czasie wolnym (chociaż oczywiście w różnych zawodach różnie się to objawia). Co więcej, akurat nie możemy zmierzyć BEZPOŚREDNIEGO wpływu takiego stylu życia na jakość gry, ale cóż, w bieżącym sezonie jest/było sporo do poprawy w zakresie jakości - więc być może jednak rzutuje. Uważam, że nie ma co ignorować takich akcji - ten wspomniany neon i aferka były prawdopodobnie punktem zwrotnym w karierze Trojaka, więc warto reagować.respest pisze: wtorek, 12 maja 2026, 8:53Jakby kibice byli rozliczani przez swoich pracodawców z tego co robią w swoim wolnym czasie, to większość na bezrobociu by była.LooZ^ pisze: poniedziałek, 11 maja 2026, 21:26 Nikt nie oczekuje od nich płakania w poduszkę. Mogliby jednak również nie zataczać się najebani w jednym z klubów, albo spać najebany na sofie w klubie. Szczególnie, kiedy jak oni, jest się podstawowym zawodnikiem.
Póki nie rzutuje to na jakość treningu/meczu, to wychodzę z założenia, że nic nikomu do tego. A jeśli rzutuje, to od tego jest klub jako pracodawca, żeby konsekwencje wyciągać.
3 z 4 grało, z czego 2 w podstawowej 11 (w tym ten najbardziej najebany).zebro pisze: wtorek, 12 maja 2026, 11:16 A który to gwiazdor tak poszalał? Rozumiem że wczoraj był poza kadrą?
Wziął sobie Pirocha na plecy, obrócił się i strzelił ładną bramkę. No nie powiem, chciałbym żeby nasi 19-latkowie tak grali. ;)
Też mnie to zastanawia, bo po golu swoim jeszcze zatykał uszy, ja to zrozumiałem, jakby 'nie słyszał krytyków', trochę jakby foch.LooZ^ pisze: wtorek, 12 maja 2026, 11:55 I ktoś wie o co chodziło Ramosowi? Po bramce nie cieszył się i odpychał doskakujących do niego piłkarzy, a po bramce na 3:1 też nie podbiegł się cieszyć, a wyglądał jakby płakał (ocierał oczy).