Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

651
respest pisze: czwartek, 16 lipca 2026, 6:13 Weźcie też pod uwagę, że wczoraj w pierwszej połowie grali głównie zmiennicy, wydaje się że pierwszy skład Tomczyka na tę chwilę to bardziej ten co zaczął ze Śląskiem plus Gajda.
Ja nie wyciągam zespołowo wniosków po wczorajszym meczu, natomiast indywidualnie już można po tych kilku meczach testowych zobaczyć kto jest w formie a kto stanowi zagrożenie głównie dla kolegów z zespołu. Dlatego też martwi mnie nieskuteczność napastników (jeszcze Feliks dużo walczy i robi roboty dla zespołu, ale Przybyłko trochę truchta), ale bardziej to, że wygląda że Cassio może być podstawowym obrońcą. Nie przekonują mnie też zmiennicy na wahadłach, dlatego ciągle dziwi mnie tak łatwe zrezygnowanie ze Szreka, Kendzi czy Pochciola.
No i też pytanie co ze Spacilem, bo nam przepadł a info o nim brak. Myślę, że w razie „w” to on mógłby ten zagrać jako wysunięty napastnik, bo paradoksalnie najlepiej w sparingach wyglądają piłkarze (Perez, Scalet, Gajda, Staś, Barański) na której pozycji jeszcze jedno miejsce spokojnie do zapełnienia teoretycznie jest czyli środek pomocy, więc głośno myślę gdzie w takim razie mogłoby być miejsce dla Słowaka.
Kadra jeszcze nie jest zamknięta, myślę że będą jeszcze odejścia i będą nowi. Martwi troche liczba urazów, w ostatnim sezonie bylo ich mniej. Zastanawia mnie co ma w sobie Cassio że kolejny trener pokłada w nim nadzieję.

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

654
mario11983 pisze: czwartek, 16 lipca 2026, 7:13
respest pisze: czwartek, 16 lipca 2026, 6:13 Weźcie też pod uwagę, że wczoraj w pierwszej połowie grali głównie zmiennicy, wydaje się że pierwszy skład Tomczyka na tę chwilę to bardziej ten co zaczął ze Śląskiem plus Gajda.
Ja nie wyciągam zespołowo wniosków po wczorajszym meczu, natomiast indywidualnie już można po tych kilku meczach testowych zobaczyć kto jest w formie a kto stanowi zagrożenie głównie dla kolegów z zespołu. Dlatego też martwi mnie nieskuteczność napastników (jeszcze Feliks dużo walczy i robi roboty dla zespołu, ale Przybyłko trochę truchta), ale bardziej to, że wygląda że Cassio może być podstawowym obrońcą. Nie przekonują mnie też zmiennicy na wahadłach, dlatego ciągle dziwi mnie tak łatwe zrezygnowanie ze Szreka, Kendzi czy Pochciola.
No i też pytanie co ze Spacilem, bo nam przepadł a info o nim brak. Myślę, że w razie „w” to on mógłby ten zagrać jako wysunięty napastnik, bo paradoksalnie najlepiej w sparingach wyglądają piłkarze (Perez, Scalet, Gajda, Staś, Barański) na której pozycji jeszcze jedno miejsce spokojnie do zapełnienia teoretycznie jest czyli środek pomocy, więc głośno myślę gdzie w takim razie mogłoby być miejsce dla Słowaka.
Ani Kendzia, ani Pochcioł nie są wahadłowymi. Z tego pierwszego zrezygnowano, Pochcioł podobnie jak Spacil kontuzjowani.
Oni odnosili się do fragmentu o Cassio.

655
mario11983 pisze: czwartek, 16 lipca 2026, 7:53
smilee pisze: czwartek, 16 lipca 2026, 7:42 Co znaczy zrezygnowano ?
Kendzi nie ma w drużynie czy w 1 składzie?
Kendzia i Szrek zostali przesunięci do rezerw, więc tak naprawdę mają wolną rękę w poszukiwaniu klubu.
Co za bzdura !
O ile (przy całej sympatii) szrek faktycznie po kontuzji to już nie ten sam chlop to Kendzia (choc miał.slabe mecze) jest dla mnie pewniejszy niz elektryczny Casio 😒

661
LooZ^ pisze: czwartek, 16 lipca 2026, 14:21 Swoją drogą, kto w sparingu dostał czerwoną u nas? I jak to wygląda, w sparingach po prostu wchodzi następny zawodnik?
Albo jakiś junior albo ktoś testowany. Wyglądał na młodego i ociężałego gościa.
Po czerwonej wchodzi ktoś nowy, nie wiem jak było u nas bo nie potrafiłem się doliczyć ale Maccabi od razu wpuściło nowego zawodnika po czerwonej.

667
wijamurzyn pisze: czwartek, 16 lipca 2026, 16:18 W ostatnim sparingu testowany w Odrze był Bartosz Biedrzycki.
Rzeczywiście trafił na wypożyczenie do Odry (rozumiem że to ten wahadłowy na lewą stronę do rywalizacji z Palaczem), Odra zainteresowana też ponoć Szyszem i to może być brakujący napastnik. No nie wiem…

E: Franczak ponoć podpisany ale nie ogłoszony