Kadra jeszcze nie jest zamknięta, myślę że będą jeszcze odejścia i będą nowi. Martwi troche liczba urazów, w ostatnim sezonie bylo ich mniej. Zastanawia mnie co ma w sobie Cassio że kolejny trener pokłada w nim nadzieję.respest pisze: czwartek, 16 lipca 2026, 6:13 Weźcie też pod uwagę, że wczoraj w pierwszej połowie grali głównie zmiennicy, wydaje się że pierwszy skład Tomczyka na tę chwilę to bardziej ten co zaczął ze Śląskiem plus Gajda.
Ja nie wyciągam zespołowo wniosków po wczorajszym meczu, natomiast indywidualnie już można po tych kilku meczach testowych zobaczyć kto jest w formie a kto stanowi zagrożenie głównie dla kolegów z zespołu. Dlatego też martwi mnie nieskuteczność napastników (jeszcze Feliks dużo walczy i robi roboty dla zespołu, ale Przybyłko trochę truchta), ale bardziej to, że wygląda że Cassio może być podstawowym obrońcą. Nie przekonują mnie też zmiennicy na wahadłach, dlatego ciągle dziwi mnie tak łatwe zrezygnowanie ze Szreka, Kendzi czy Pochciola.
No i też pytanie co ze Spacilem, bo nam przepadł a info o nim brak. Myślę, że w razie „w” to on mógłby ten zagrać jako wysunięty napastnik, bo paradoksalnie najlepiej w sparingach wyglądają piłkarze (Perez, Scalet, Gajda, Staś, Barański) na której pozycji jeszcze jedno miejsce spokojnie do zapełnienia teoretycznie jest czyli środek pomocy, więc głośno myślę gdzie w takim razie mogłoby być miejsce dla Słowaka.
Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
652Co znaczy zrezygnowano ?
Kendzi nie ma w drużynie czy w 1 składzie?
Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
653Kendzia i Szrek zostali przesunięci do rezerw, więc tak naprawdę mają wolną rękę w poszukiwaniu klubu.smilee pisze: czwartek, 16 lipca 2026, 7:42 Co znaczy zrezygnowano ?
654Oni odnosili się do fragmentu o Cassio.mario11983 pisze: czwartek, 16 lipca 2026, 7:13Ani Kendzia, ani Pochcioł nie są wahadłowymi. Z tego pierwszego zrezygnowano, Pochcioł podobnie jak Spacil kontuzjowani.respest pisze: czwartek, 16 lipca 2026, 6:13 Weźcie też pod uwagę, że wczoraj w pierwszej połowie grali głównie zmiennicy, wydaje się że pierwszy skład Tomczyka na tę chwilę to bardziej ten co zaczął ze Śląskiem plus Gajda.
Ja nie wyciągam zespołowo wniosków po wczorajszym meczu, natomiast indywidualnie już można po tych kilku meczach testowych zobaczyć kto jest w formie a kto stanowi zagrożenie głównie dla kolegów z zespołu. Dlatego też martwi mnie nieskuteczność napastników (jeszcze Feliks dużo walczy i robi roboty dla zespołu, ale Przybyłko trochę truchta), ale bardziej to, że wygląda że Cassio może być podstawowym obrońcą. Nie przekonują mnie też zmiennicy na wahadłach, dlatego ciągle dziwi mnie tak łatwe zrezygnowanie ze Szreka, Kendzi czy Pochciola.
No i też pytanie co ze Spacilem, bo nam przepadł a info o nim brak. Myślę, że w razie „w” to on mógłby ten zagrać jako wysunięty napastnik, bo paradoksalnie najlepiej w sparingach wyglądają piłkarze (Perez, Scalet, Gajda, Staś, Barański) na której pozycji jeszcze jedno miejsce spokojnie do zapełnienia teoretycznie jest czyli środek pomocy, więc głośno myślę gdzie w takim razie mogłoby być miejsce dla Słowaka.
655Co za bzdura !mario11983 pisze: czwartek, 16 lipca 2026, 7:53Kendzia i Szrek zostali przesunięci do rezerw, więc tak naprawdę mają wolną rękę w poszukiwaniu klubu.smilee pisze: czwartek, 16 lipca 2026, 7:42 Co znaczy zrezygnowano ?
O ile (przy całej sympatii) szrek faktycznie po kontuzji to już nie ten sam chlop to Kendzia (choc miał.slabe mecze) jest dla mnie pewniejszy niz elektryczny Casio 😒
656No i Kacper Jureczko w Odrze.
Więcej bramkarzy niż napastników.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
657Mamy 5 bramkarzy z tego 3 młodych
658Rywalizacja wśród bramkarzy jest kluczowa, bo to bramkarz będzie koniec końców odpowiadał za lagę na Kacpra.LooZ^ pisze: czwartek, 16 lipca 2026, 11:10 No i Kacper Jureczko w Odrze.
659Swoją drogą jak go ogłosili tak wcześnie, to może szykują coś na 19:45 ;)
Jeszcze oprócz koszulek to mają Franciszka Franczaka do ogłoszenia.
Jeszcze oprócz koszulek to mają Franciszka Franczaka do ogłoszenia.
660Swoją drogą, kto w sparingu dostał czerwoną u nas? I jak to wygląda, w sparingach po prostu wchodzi następny zawodnik?
661Albo jakiś junior albo ktoś testowany. Wyglądał na młodego i ociężałego gościa.LooZ^ pisze: czwartek, 16 lipca 2026, 14:21 Swoją drogą, kto w sparingu dostał czerwoną u nas? I jak to wygląda, w sparingach po prostu wchodzi następny zawodnik?
Po czerwonej wchodzi ktoś nowy, nie wiem jak było u nas bo nie potrafiłem się doliczyć ale Maccabi od razu wpuściło nowego zawodnika po czerwonej.
662Nasz junior ten co debiutował w poprzednim sparingu (noe pamiętam nazwiska)
W sparingach co do zasady nie ma osłabienia drużyny ale oczywiście ten co dostal czerwo juz nie wraca 😁
W sparingach co do zasady nie ma osłabienia drużyny ale oczywiście ten co dostal czerwo juz nie wraca 😁
663W ostatnim sparingu testowany w Odrze był Bartosz Biedrzycki.
664A nie Nikodem Klóska z rezerw?
665Ooo to on dostał czerwo
666Był ktos na spotkaniu ?
667Rzeczywiście trafił na wypożyczenie do Odry (rozumiem że to ten wahadłowy na lewą stronę do rywalizacji z Palaczem), Odra zainteresowana też ponoć Szyszem i to może być brakujący napastnik. No nie wiem…wijamurzyn pisze: czwartek, 16 lipca 2026, 16:18 W ostatnim sparingu testowany w Odrze był Bartosz Biedrzycki.
E: Franczak ponoć podpisany ale nie ogłoszony
668dzisiejszy sparing z Kiryat Shmona sie odbyl ? ktos cos wie ?
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę
669A to nie padło już dawno? Jutro dwa sparingi.
670nie wiem , na flashscore wisi komunikat , ze Tylko wynik końcowy. Madia klubowe cos podawały o anulowaniu tego meczu ?
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !
671Dawno temu chyba było coś ze sie nie odbędzie
Zresztą jak ogłaszali nowy plan sparingów to juz go na liście nie bylo
Zresztą jak ogłaszali nowy plan sparingów to juz go na liście nie bylo
672dzieki
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !
673Na oficjalnym Fb piszą,że jutro podczas prezentacji wszystko stanie się jasne, więc myślę,że będzie pozytywny transfer.
674A ja mysle ze koszulki
... choc miloby bylo jakby nas zaskoczyli jakimś atomowym transferem co do którego nie bylo przecieków 😁
... choc miloby bylo jakby nas zaskoczyli jakimś atomowym transferem co do którego nie bylo przecieków 😁
675Przecież piszą, że będzie premiera nowych koszulek.trops pisze: piątek, 17 lipca 2026, 19:03 Na oficjalnym Fb piszą,że jutro podczas prezentacji wszystko stanie się jasne, więc myślę,że będzie pozytywny transfer.