Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

527
mario11983 pisze: piątek, 3 lipca 2026, 11:28
zebro pisze: piątek, 3 lipca 2026, 10:33 Z mojej perspektywy ten pociąg i tak już odjechał. Rozumiem dołączenie jednego zawodnika na koniec przygotowań i jednego ciekawego na koniec sierpnia. Ale u nas zionie wielka dziura w kadrze, więc siłą rzeczy ten skład już nie może być zgrany i pierwsze kolejki to będzie jedna wielka loteria.

Zupełnie tego nie kumam - my nie wiedzieliśmy jakie są pomysły na kadrę i to nieprzedłużanie przykładowego Purzyckiego miało sens tylko wówczas, gdyby te pomysły istniały.
Znowu aż tak wielkiej dziury w kadrze nie ma, potrzebnych 1-2 środkowych pomocników i napastnik.
Nawet jeżeli założymy, że podstawowych napastników mamy, to tych dwóch środkowych pomocników to dla mnie właśnie ta gigantyczna dziura. Brakuje nam podstawowego kreatora gry, który powinien zgrywać się z drużyną jak najszybciej.

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

528
Przeczytałem artykuł wrzucony na poprzedniej stronie i tam Tomczyk mówi:
"Jeszcze będzie trochę zmian w tej drużynie. To jest proces, budowa w formie wymiany zawodników pod kątem idei i pomysłów nowego trenera. Nie miałem jeszcze przyjemności jako trener być w okienku letnim, mieć wpływ na transfery i budować drużynę, gdy jest do tego najlepsza możliwość. Na pewno będzie w Odrze znaczna ilość ruchów transferowych – dodaje były szkoleniowiec Polonii Bytom oraz Rakowa Częstochowa." A to zdanie padło już po wymienieniu dotychczasowych transferów. Także z tego wynika, że powinniśmy się spodziewać kilku wzmocnień.

535
smilee pisze: sobota, 4 lipca 2026, 12:26 Na trybunach spotkałem deje (choc nie wiem ktorego)

Ma plus gra Stasia, pierwsza kwarta jeszcze gra jakos szła (choc ofensywnie dramat) potem juz tylko gorzej
Kacper zenada bez zmian.
Poza.francuzem co byl na obozie testowaliśmy jakichb2 ofenxywnych grajkow.
Jeden wysoki z nr 60 i drug malyi w typie Messiego.
Martwi ze odstaje tez liber, palacz 😒
Ten mały to Zatajski z Akademii. Testowanym nowym był tylko ten wysoki młody napastnik.

540
Przede wszystkim Perez jest zbyt nastawiony na ofensywę, nie ma prawa grać w dwójce defensywnych pomocników. Obstawiam, że Tomczyk o tym wie, ale średnio miał inną opcję. Mógłby grać Liber ze Scaletem, ale wtedy środek w drugiej połowie musiałby się składać z duetu Perez - Mida. Naprawdę trudno mi zrozumieć co zarząd chciał uzyskać ściągając Sztylkę i nie dając mu narzędzi do pracy.

543
Ostatnie 10 lat po każdym rozczarowanym sezonie, zawsze miałem nadzieję,nowy sezon, będzie lepiej, byłem niepoprawnym optymistą.Dzisiaj ,przed kolejnym sezonem nie jestem optymistą, raczej pesymistą.Obym się mylił, trzy tygodnie do rozpoczęcia sezonu,a kadra wygląda ubogo.Prezes i Wiceprezes za to odpowiadają,mimo tego że mowili,że nowy stadion wybije klub na wyższy level, jakość, poziom.Tak naprawdę oni są mentalnie na starym stadionie,tam mieli spokój,brak presji ciepłe posady,s teraz ktoś od nich czegoś oczekuje.

549
A, źle przeczytałem, że mu się skończył.

No cóż. Który to już dzień bez transferów?

Arka - 10
Puszcza - 8
ŁKS - 8
Ruch - 7
Miedź - 5
Odra - 5
Podbeskidzie - 6
Pogoń Grodzisk - 6
Bruk-Bet - 4
Pogoń Siedlce - 4
Polonia B - 4
Polonia W - 4
Stal R - 4
Warta - 4
Chrobry - 3
Unia S. - 2
Lechia - 0
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

550
Wychowanek Odry Opole Kamil Lukoszek dostał wolną rękę w poszukiwaniu nowego klubu.Ma kontrakt jeszcze dwa lata w Górniku Zabrze.Ciekawy piłkarz,24 lata.Wladza klubu pewnie by chciała żeby trener z dyrektorem,sprowadzili perły z trzeciej ligi i najtaniej jak tylko się da, mając skauting na zerowymowym poziomie.W klubie nie ma oficjalnie osób za stricte odpowiedzialnych za ten jeden dział.