Priorytet to srodkowy zawodnik do podstawowego składu. Jesli pozbyli sie Tronta Ramosa i Purzyckiego tzn ze mają opcję na to miejsce. Problemem bedzie jesli w przyszlym tygodniu nie zakontraktuja, qredy mizna się zacząć martwić.
Mam nadzieje że trener nie uparł sie na Gajde ktorego Polonia mu nie odstąpi bo nie.
Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
527Nawet jeżeli założymy, że podstawowych napastników mamy, to tych dwóch środkowych pomocników to dla mnie właśnie ta gigantyczna dziura. Brakuje nam podstawowego kreatora gry, który powinien zgrywać się z drużyną jak najszybciej.mario11983 pisze: piątek, 3 lipca 2026, 11:28Znowu aż tak wielkiej dziury w kadrze nie ma, potrzebnych 1-2 środkowych pomocników i napastnik.zebro pisze: piątek, 3 lipca 2026, 10:33 Z mojej perspektywy ten pociąg i tak już odjechał. Rozumiem dołączenie jednego zawodnika na koniec przygotowań i jednego ciekawego na koniec sierpnia. Ale u nas zionie wielka dziura w kadrze, więc siłą rzeczy ten skład już nie może być zgrany i pierwsze kolejki to będzie jedna wielka loteria.
Zupełnie tego nie kumam - my nie wiedzieliśmy jakie są pomysły na kadrę i to nieprzedłużanie przykładowego Purzyckiego miało sens tylko wówczas, gdyby te pomysły istniały.
Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
528Przeczytałem artykuł wrzucony na poprzedniej stronie i tam Tomczyk mówi:
"Jeszcze będzie trochę zmian w tej drużynie. To jest proces, budowa w formie wymiany zawodników pod kątem idei i pomysłów nowego trenera. Nie miałem jeszcze przyjemności jako trener być w okienku letnim, mieć wpływ na transfery i budować drużynę, gdy jest do tego najlepsza możliwość. Na pewno będzie w Odrze znaczna ilość ruchów transferowych – dodaje były szkoleniowiec Polonii Bytom oraz Rakowa Częstochowa." A to zdanie padło już po wymienieniu dotychczasowych transferów. Także z tego wynika, że powinniśmy się spodziewać kilku wzmocnień.
"Jeszcze będzie trochę zmian w tej drużynie. To jest proces, budowa w formie wymiany zawodników pod kątem idei i pomysłów nowego trenera. Nie miałem jeszcze przyjemności jako trener być w okienku letnim, mieć wpływ na transfery i budować drużynę, gdy jest do tego najlepsza możliwość. Na pewno będzie w Odrze znaczna ilość ruchów transferowych – dodaje były szkoleniowiec Polonii Bytom oraz Rakowa Częstochowa." A to zdanie padło już po wymienieniu dotychczasowych transferów. Także z tego wynika, że powinniśmy się spodziewać kilku wzmocnień.
529Nie rozumiem o co chodzi z tym, że nie robił jeszcze letnich transferów. Przecież rok temu był trenerem Polonii.
530Nie mial wplywu na transfery, normalnie dyrektor z zarzadem przeprowadzają. Trener podaje tylko profil
531To tylko sparing, trzy tygodnie do ligi, ale nie napawa gra optymizmem…
Ktoś wie na pewno kto był tym testowanym napastnikiem? Z daleka wyglądał mi na Gierobe z Pogoni Grodzisk.
Ktoś wie na pewno kto był tym testowanym napastnikiem? Z daleka wyglądał mi na Gierobe z Pogoni Grodzisk.
532Wyglądało to gorzej niż powinno, a druga połowa obnażyła nasze braki kadrowe. Dwa mocne ruchy potrzebne na wczoraj.
533Na trybunach spotkałem deje (choc nie wiem ktorego)
Ma plus gra Stasia, pierwsza kwarta jeszcze gra jakos szła (choc ofensywnie dramat) potem juz tylko gorzej
Kacper zenada bez zmian.
Poza.francuzem co byl na obozie testowaliśmy jakichb2 ofenxywnych grajkow.
Jeden wysoki z nr 60 i drug malyi w typie Messiego.
Martwi ze odstaje tez liber, palacz 😒
Ma plus gra Stasia, pierwsza kwarta jeszcze gra jakos szła (choc ofensywnie dramat) potem juz tylko gorzej
Kacper zenada bez zmian.
534Po krótkim okresie entuzjazmu (dyrektor, trener) wracamy do wizji spadku. Niestety.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
535Ten mały to Zatajski z Akademii. Testowanym nowym był tylko ten wysoki młody napastnik.smilee pisze: sobota, 4 lipca 2026, 12:26 Na trybunach spotkałem deje (choc nie wiem ktorego)
Kacper zenada bez zmian.
536Ok dzieki
Pojedyncze kontakty mial spoko
Ale naprawdę dobre wrażenie Stas na mnie zrobil
Pojedyncze kontakty mial spoko
Ale naprawdę dobre wrażenie Stas na mnie zrobil
537Boję sie ze jak tak zagramy za tydzień ze slaskiem to bedzie sromotny w...l.
Kacper jedyne udane kontakty to klepka na 2m.
Zadnej głowy mie wygrał, zal patrzeć... coraz mniej wierze...
Kacper jedyne udane kontakty to klepka na 2m.
Zadnej głowy mie wygrał, zal patrzeć... coraz mniej wierze...
538Testowany Dominik gregorski
539Niestety ale od 2lat Odra czeka na zawodnika do środka pola. Dyrektor pracuje od maja a mamy lipiec. Pozbyli sie Ramosa Tronta i Puzyka. Odrzucilismy Deje, Lysiaka , na kogo oni czekaja? Perez w srodku, eksperyment kolejnego trenera, to porażka, jednonożny i słaby fizycznie przegra kazdy środek pola.
540Przede wszystkim Perez jest zbyt nastawiony na ofensywę, nie ma prawa grać w dwójce defensywnych pomocników. Obstawiam, że Tomczyk o tym wie, ale średnio miał inną opcję. Mógłby grać Liber ze Scaletem, ale wtedy środek w drugiej połowie musiałby się składać z duetu Perez - Mida. Naprawdę trudno mi zrozumieć co zarząd chciał uzyskać ściągając Sztylkę i nie dając mu narzędzi do pracy.
541Przypuszczam że na kogoś czekają, żeby tylko sie nie przeliczyli. Jak wszystkie opcje będą zajęte to zostaniemy z niczym.
542Kolejny sezon z walką o utrzymanie, super sprawa.
543Ostatnie 10 lat po każdym rozczarowanym sezonie, zawsze miałem nadzieję,nowy sezon, będzie lepiej, byłem niepoprawnym optymistą.Dzisiaj ,przed kolejnym sezonem nie jestem optymistą, raczej pesymistą.Obym się mylił, trzy tygodnie do rozpoczęcia sezonu,a kadra wygląda ubogo.Prezes i Wiceprezes za to odpowiadają,mimo tego że mowili,że nowy stadion wybije klub na wyższy level, jakość, poziom.Tak naprawdę oni są mentalnie na starym stadionie,tam mieli spokój,brak presji ciepłe posady,s teraz ktoś od nich czegoś oczekuje.
545https://www.olimpijska2.pl/index.php?op ... le&id=6107 - Ewentualne zatrudnienie dwóch zawodników do środka pola ma związek z nadal możliwym odejściem do Odry Opole Tomasza Gajdy.
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę
546https://transfery.info/aktualnosci/ofic ... nie/276863 - Warchoł dostał wolna reke w poszukiwaniu klubu ... ciekawe czy jesteśmy nim nadal zainteresowani . . ?
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !
547A czy dzik sra w lesie? Piłkarz ZA DARMO. Jak go nie brać?!
;)
;)
548Warchoł ma jeszcze rok ważnego kontraktu i mu się nigdzie nie spieszy,kontrakt pewnie wysoki.Z tego co wyczytałem to podpadł trenerowi podejściem do treningów i niezadowoleniem z tego , że nie gra.W Łęcznej miał dobre statystyki,od miesięcy nie gra, więc wielka niewiadoma.Przybylko też miał kiedyś dobre liczby.
549A, źle przeczytałem, że mu się skończył.
No cóż. Który to już dzień bez transferów?
Arka - 10
Puszcza - 8
ŁKS - 8
Ruch - 7
Miedź - 5
Odra - 5
Podbeskidzie - 6
Pogoń Grodzisk - 6
Bruk-Bet - 4
Pogoń Siedlce - 4
Polonia B - 4
Polonia W - 4
Stal R - 4
Warta - 4
Chrobry - 3
Unia S. - 2
Lechia - 0
No cóż. Który to już dzień bez transferów?
Arka - 10
Puszcza - 8
ŁKS - 8
Ruch - 7
Miedź - 5
Odra - 5
Podbeskidzie - 6
Pogoń Grodzisk - 6
Bruk-Bet - 4
Pogoń Siedlce - 4
Polonia B - 4
Polonia W - 4
Stal R - 4
Warta - 4
Chrobry - 3
Unia S. - 2
Lechia - 0
550Wychowanek Odry Opole Kamil Lukoszek dostał wolną rękę w poszukiwaniu nowego klubu.Ma kontrakt jeszcze dwa lata w Górniku Zabrze.Ciekawy piłkarz,24 lata.Wladza klubu pewnie by chciała żeby trener z dyrektorem,sprowadzili perły z trzeciej ligi i najtaniej jak tylko się da, mając skauting na zerowymowym poziomie.W klubie nie ma oficjalnie osób za stricte odpowiedzialnych za ten jeden dział.