22
autor: respest
Pierwsze +3 w sezonie, gratulacje dla drużyny! I tak jak piszecie - pierwsza połowa taka do jakiej dążymy, druga już słabsza, widać mocno było, że zabrakło sił i cofnęliśmy się za mocno, była nerwówka, ale ze szczęśliwym zakończeniem. Choć trochę zirytował mnie Mijusković w ostatniej akcji meczu, kiedy przyglądał się jak Ibe-Torti (dobrze, że dziś nie miał swojego dnia, bo to dla mnie top5 piłkarzy w 1 lidze) dośrodkowuje na głowę kolegi. Gdyby to wpadło, to "suszarka" w szatni od trenera Tomczyka byłaby w pełni zasłużona.
Niemniej jest to czego chcemy i co obiecywał trener Tomczyk - zespół walczy i "wybieguje" te punkty. Jedynie mam wrażenie, że Spacil trochę za bardzo gwiazdorzył, ale wierzę, że to wyjątek. Co do gracza meczu to waham się między Haluchem, który wybronił nam w drugiej połowie to zwycięstwo a Gajdą, ale to jednak pomocnika bym wybrał, bo do asysty (obstawiam, że spokojnie będzie nr 1 w klasyfikacji kanadyjskiej naszej drużyny na koniec sezonu) dołożył tytaniczną pracę - jako jedyny w 90 minucie leciał jak do pożaru, mimo przebywania na boisku od początku. Super się ustawiał, dobrze czytał grę - powoli "zakochuje się" w jego grze. Bardzo dobre też wejście Libera, całkiem udany też mecz Biedrzyckiego.