Juz od któregoś rodzica naszych mlodych obiecujących słyszę ze nasza akademia to dno i wola zeby mlody pokopal na wsi niż trenował w akademii 😒
Ponoć w pewnym momencie rozwój staje i wiecej daje kopanie sie po czole w 4 lidze niż treningi w profesjonalnej akademii naszego klubu 😒
Smutne ale cos w tym musi byc ...
Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
552Tez bym chcial ale gdzie go upchać? Perez spacil Mida Baranski Kupczyk Staśtrops pisze: poniedziałek, 6 lipca 2026, 18:29 Wychowanek Odry Opole Kamil Lukoszek dostał wolną rękę w poszukiwaniu nowego klubu.Ma kontrakt jeszcze dwa lata w Górniku Zabrze.Ciekawy piłkarz,24 lata.Wladza klubu pewnie by chciała żeby trener z dyrektorem,sprowadzili perły z trzeciej ligi i najtaniej jak tylko się da, mając skauting na zerowymowym poziomie.W klubie nie ma oficjalnie osób za stricte odpowiedzialnych za ten jeden dział.
Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
553Serio masz taki dylemat? Perez póki co nie pokazał absolutnie nic, wymienienie Kupczyka i Stasia też na razie pominę, Mida jakieś przebłyski, ale na pewno nie na tyle, żeby kręcić nosem na Lukoszka. Michał Rakoczy też dostał wolną rękę i tak mi się wydaje, że to też piłkarz, któremu można się przyjrzeć jeśli w ogóle jest w naszym zasięgu finansowym.queswho pisze: poniedziałek, 6 lipca 2026, 20:19Tez bym chcial ale gdzie go upchać? Perez spacil Mida Baranski Kupczyk Staśtrops pisze: poniedziałek, 6 lipca 2026, 18:29 Wychowanek Odry Opole Kamil Lukoszek dostał wolną rękę w poszukiwaniu nowego klubu.Ma kontrakt jeszcze dwa lata w Górniku Zabrze.Ciekawy piłkarz,24 lata.Wladza klubu pewnie by chciała żeby trener z dyrektorem,sprowadzili perły z trzeciej ligi i najtaniej jak tylko się da, mając skauting na zerowymowym poziomie.W klubie nie ma oficjalnie osób za stricte odpowiedzialnych za ten jeden dział.
554Gdzie Rakoczy… Zresztą wydaje mi się, że „10” już mamy sporo, priorytet to środkowy pomocnik Box-to-box (a nawet dwóch) i napastnik.
Warchoł byłby super, ale musiałby chcieć obniżyć zarobki, a i tak pewnie zarabiałby najwięcej. Ciekawą też opcją dostępną na rynku jest Sokołowski, też ze Śląska, ale tu chyba jeszcze wyższy wymagania płacowe.
Jeśli miałbym dziś stawiać jak się skończy, i od razu zaznaczam, że byłby to pozytywny scenariusz, to przyjdą Gajda jako reżyser gry do pary ze Scaletem i Drąg jako zmiennik do Libera. Tego Gajde to na prawdę zdziwię się jak nie sfinalizują, bo on chyba najlepiej rozumiał i odnajdywał się w taktyce Tomczyka, także trenerowi bardzo pewnie zależy na nim, plus jest z Opola. Polonia widać szykuje się na zastąpienie go, dzisiaj podpisali już Wolskiego a jeszcze kogoś dogrywają. Teraz ważne, żeby to odbyło się prędzej niż później, żeby od pierwszej kolejki mógł być dostępny.
A jeszcze co do wniosków transferowo-sparingowych: mam nadzieję, że zarząd tak nie obawia się transferów gotówkowych po klapie jaką był zakup Cassio. Bo co by nie mówić, to chłop wygląda tragicznie znowu i jestem podłamany tym jak grał w meczach kontrolnych.
Warchoł byłby super, ale musiałby chcieć obniżyć zarobki, a i tak pewnie zarabiałby najwięcej. Ciekawą też opcją dostępną na rynku jest Sokołowski, też ze Śląska, ale tu chyba jeszcze wyższy wymagania płacowe.
Jeśli miałbym dziś stawiać jak się skończy, i od razu zaznaczam, że byłby to pozytywny scenariusz, to przyjdą Gajda jako reżyser gry do pary ze Scaletem i Drąg jako zmiennik do Libera. Tego Gajde to na prawdę zdziwię się jak nie sfinalizują, bo on chyba najlepiej rozumiał i odnajdywał się w taktyce Tomczyka, także trenerowi bardzo pewnie zależy na nim, plus jest z Opola. Polonia widać szykuje się na zastąpienie go, dzisiaj podpisali już Wolskiego a jeszcze kogoś dogrywają. Teraz ważne, żeby to odbyło się prędzej niż później, żeby od pierwszej kolejki mógł być dostępny.
A jeszcze co do wniosków transferowo-sparingowych: mam nadzieję, że zarząd tak nie obawia się transferów gotówkowych po klapie jaką był zakup Cassio. Bo co by nie mówić, to chłop wygląda tragicznie znowu i jestem podłamany tym jak grał w meczach kontrolnych.
555respest pisze: poniedziałek, 6 lipca 2026, 20:52 Gdzie Rakoczy… Zresztą wydaje mi się, że „10” już mamy sporo, priorytet to środkowy pomocnik Box-to-box (a nawet dwóch) i napastnik.
Jestem bardzo ciekaw kulis tego transferu Cassio. Wielu tutaj czy na grupie na Whattsapp miało wątpliwości już przed transferem, na X też jak pytałem ludzi to mieli wątpliwości czy to aby jest gość za którego Odra powinna płacić. No śmierdzi ten transfer z daleka jakimś wałkiem.
556Akurat wśród kibiców Pogoni Siedlce był traktowany jako pół-bóg, ale po przyjściu do nas zaliczył totalny zjazd. Może jeszcze odpali, ale podobnie jak Perez to na razie jakieś nieporozumienie.
557Ja od dawna piszę, że Akademia wygląda z zewnątrz na taką przechowalnię ludzi związanych z klubem, bo po tylu latach pompowania balonika nie widać efektów. Nadal nie dorobiliśmy się żadnego wychowanka mogącego realnie rywalizować na poziomie 1. ligi, a kolejni poodbijali się w zeszłym sezonie nawet od 2. ligi. Cały miniony sezon w CLJ to kompromitacja - możnaby pomyśleć, że cała para poszła o ogrywanie młodych w IV lidze żeby awansować do III, ale tam też nie było nawet realnej walki o awans. Honor ratuje tylko awans U17 do CLJ, ale tu naprawdę COŚ JEST NIE TAK. Chyba nie ma drugiego klubu, który tak bardzo na przestrzeni lat chwalił się akademią, a później totalnie nie miał wyników.smilee pisze: poniedziałek, 6 lipca 2026, 18:42 Juz od któregoś rodzica naszych mlodych obiecujących słyszę ze nasza akademia to dno i wola zeby mlody pokopal na wsi niż trenował w akademii 😒
Ponoć w pewnym momencie rozwój staje i wiecej daje kopanie sie po czole w 4 lidze niż treningi w profesjonalnej akademii naszego klubu 😒
Smutne ale cos w tym musi byc ...
Jeżeli podobne głosy dochodzą od rodziców, to chyba oczywiste że potrzebne są głębsze zmiany.
558Ja też postrzegałem transfer Cassio jako filar obrony, wokól którego będziemy budować. W ogóle Cassio, Przybyłko, Perez - to dla mnie trio, które ma potencjał na top ligi, a w Odrze wygląda jak awaryjnie przesunięte z rezerw żeby załatać dziury kadrowe.respest pisze: wtorek, 7 lipca 2026, 5:59 Akurat wśród kibiców Pogoni Siedlce był traktowany jako pół-bóg, ale po przyjściu do nas zaliczył totalny zjazd. Może jeszcze odpali, ale podobnie jak Perez to na razie jakieś nieporozumienie.
559http://www.90minut.pl/news/342/news3420 ... eczew.html
Ponoć na wypożyczenie tam (dobrze wiedzieć że Odra w takim razie przedłużyła z nim kontrakt) ma iść też Wójcik. Wspaniały poziom komunikacji klubu z kibicami, top.
Ponoć na wypożyczenie tam (dobrze wiedzieć że Odra w takim razie przedłużyła z nim kontrakt) ma iść też Wójcik. Wspaniały poziom komunikacji klubu z kibicami, top.
560https://sport.tvp.pl/94208762/betclic-2 ... la-kleczew - wypożyczenie Wójcika tłumaczyło by sprowadzenie Mleczko ... zreszta Wójcik podobno lubił pogwiazdożyć
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę
561https://sport.tvp.pl/94220217/gornik-za ... lic-1-ligi
Pingot ponownie w Odrze, czyli on będzie rywalizował z Mijuskovicem o półlewego, a Milos definitywnie przesunięty z obrony na wahadło jak w sparingu z Tychami. To też chyba zamyka temat boków boiska.
Pingot ponownie w Odrze, czyli on będzie rywalizował z Mijuskovicem o półlewego, a Milos definitywnie przesunięty z obrony na wahadło jak w sparingu z Tychami. To też chyba zamyka temat boków boiska.
562A coś wiadomo co z tym Franczakiem ze Szkocji? Temat upadł całkiem?
563Pingot będzie grał jako półlewy obrońca, a Mijuskovic na środku obrony. Dalej poszukiwany lewonożny wahadłowy.respest pisze: wtorek, 7 lipca 2026, 15:18 https://sport.tvp.pl/94220217/gornik-za ... lic-1-ligi
564Grał w golfa w Kamieniu ŚląskimMateusz18 pisze: wtorek, 7 lipca 2026, 15:48 A coś wiadomo co z tym Franczakiem ze Szkocji? Temat upadł całkiem?
565Szreka i Kendzie to zobaczymy ponoć głównie w rezerwach.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
566To ciekawe. Szkoda - Szrek przez kilka sezonów był solidnym punktem, zaliczył jakiś mega zjazd w poprzednim. Kendzia z kolei bardzo nierówny, potrafi zagrać naprawdę dobry mecz, potrafi zagrać tragiczny.
Czyli zaczynamy łatac dziury wypożyczeniami. I dobrze, tu każdy dzień teraz ma znaczenie.
Czyli zaczynamy łatac dziury wypożyczeniami. I dobrze, tu każdy dzień teraz ma znaczenie.
567Kendzia miał bardzo wiele "asyst" przy straconych bramkach w zeszłym sezonie. W sparingach wyglądał słabo. Myśle że strzelone przez niego bramki trochę podnosiły jego ocenę. Przypadek bardzo podobny do Kędziory
568Tylko to też znaczy, że już z wypożyczonym licząc, nasza kadra będzie liczyć 21 osób. To 12 (!) mniej niż oficjalnie mieliśmy w kadrze w minionym sezonie.
569Wtedy to była zdecydowanie za szeroka kadra. Myślę, że w tym sezonie będzie liczyła 26-28 zawodników.LooZ^ pisze: wtorek, 7 lipca 2026, 19:12 Tylko to też znaczy, że już z wypożyczonym licząc, nasza kadra będzie liczyć 21 osób. To 12 (!) mniej niż oficjalnie mieliśmy w kadrze w minionym sezonie.
570No bo przecież liczy sie jakosc a nie ilość.
Zrobiliśmy jakościowa transfery kosztem liczebności.
...chyba juz to gdzieś słyszałem 😁
Zrobiliśmy jakościowa transfery kosztem liczebności.
...chyba juz to gdzieś słyszałem 😁
571Też się tak spodziewam, tylko to nadal brakuje nam 5-7 zawodników, a za 2 tygodnie mecz ;)mario11983 pisze: wtorek, 7 lipca 2026, 19:17 Wtedy to była zdecydowanie za szeroka kadra. Myślę, że w tym sezonie będzie liczyła 26-28 zawodników.
572Ciekawe czy koszulki uda się zaprezentować przed pierwszym meczem.
573Nie wiem co miało na celu rozpoczęcie "nakręcania" marketingu prezentacji nowej koszulki, aby później całkowicie zakopać temat, ale podpowiem, że tak się nie robi.
Jedyny racjonalny powód który się nasuwa to po prostu nie dotarły koszulki od Jako.
Jedyny racjonalny powód który się nasuwa to po prostu nie dotarły koszulki od Jako.
574A ja mysle ze niespodzianka na prezentacji druzyny na schodach bedzie.
575Tylko pokazywanie koszulki na prezentacji to rozwiązanie rodem z 2018. Ani tego dobrze nie pokażesz, ani nie nadbudujesz koncepcją projektu.