Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

430
Ja też sądzę, że Haluch to dobry bramkarz i lider.
Ale:
- Tomczyk może mieć taki a nie inny stosunek do jego trybu życia (wijamurzyn - to są sytuacje regularne, od lat)
- Ten Mleczko ma dobrą opinię i nie sądzę, że szedłby do Odry nie licząc na jedynkę. Ma też opinię lidera i charaktarnego typa, czyli taki 1:1 jak Haluch, no ale bez jego wad.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

431
Główną zaletą Mleczki o której do tej pory słyszałem było to, że jest przystojny. Nie mówię, że nie powalczy o "jedynkę", ale imho ściągany, żeby naciskał na Halucha. W Niecieczy do kieszeni schował go Chovan. Już prędzej w podmianę uwierzyłbym przy Gradeckim, ale on wylądował w Radomiu. A koniec końców może być tak, że jako podstawowy zacznie Wójcik, bo ciągle nie wiadomo co z jego kontraktem.

Nie zmienia to faktu, że to jest pozycja o wzmocnieniu której myślę nie nawet w drugiej czy trzeciej kolejności, ciągle brakuje mi jakości w środku pola i czekam na te nazwiska (bo Scalet ok, ale ciągle za mało).

439
respest pisze: piątek, 26 czerwca 2026, 17:49 Tak żem czuł, że Mijuskovic trafi do Opola. Było podejście już w poprzednim sezonie, ma Sztylka lidera szatni, o którego braku mówił.

To skład obrony mamy raczej zamknięty, wyjściowa Mijuskovic-Piroch-Kendzia brzmi solidnie.
Nie ma szans że będziemy grać bez lewonożnego stopera w ustawieniu z 3 z tyłu.

440
czubus pisze: piątek, 26 czerwca 2026, 17:54
respest pisze: piątek, 26 czerwca 2026, 17:49 Tak żem czuł, że Mijuskovic trafi do Opola. Było podejście już w poprzednim sezonie, ma Sztylka lidera szatni, o którego braku mówił.

To skład obrony mamy raczej zamknięty, wyjściowa Mijuskovic-Piroch-Kendzia brzmi solidnie.
Nie ma szans że będziemy grać bez lewonożnego stopera w ustawieniu z 3 z tyłu.
Otóż to. Jeszcze przy Skrobaczu to mogło jakoś funkcjonować, bo i tak ładowaliśmy bezsensowne lagi i obrońcy w zasadzie nie brali udziału w krótkim rozgrywaniu.

441
On z tego co kojarzę potrafi obiema grać i już grał jako półlewy. I jasne, że przychodzi zadaniowo, ale i można sobie na to pozwolić, bo pozostali obrońcy są o wiele młodsi i mogą fajnie się przy nim ogrywać. A w formie mimo wieku powinien być dobrej, przychodzi po sezonie który zagrał prawie cały, a nie jest odkopany z głębokiej rezerwy. Dla mnie ruch na plus.

442
Ciekawe co z tym młodym ze Szkocji. Do środka pola przydałoby się dwóch grajków, ktoś na kierownice a i nowy napastnik by się przydał, Feliks to żadna obietnica a Przybyłko to drewno. Jakiś młody stoper z lewą nogą też by swoje miejsce u nas znalazł. Ogólnie rzecz biorąc potrzeby mamy spore.
Marzy Mi się również jakiś nowy Borja Galan żeby jakieś efekty specjalne były gwarantowane, nie tylko fizyczny zajazd...
Kiedy ogłoszenie przedłużenia z Wójcikiem? Dudziński pewnie nie dostanie szansy u Tomczyka a szkoda, mógłby go zabrać na obóz...
Ostatnio zmieniony piątek, 26 czerwca 2026, 18:27 przez Foker, łącznie zmieniany 1 raz.

443
Foker pisze: piątek, 26 czerwca 2026, 18:12 Ciekawe co z tym młodym ze Szkocji. Do środka pola przydałoby się dwóch grajków, ktoś na kierownice a i nowy napastnik by się przydał, Feliks to żadna obietnica a Przybyłko to drewno. Jakiś młody stoper z lewą nogą też by swoje miejsce u nas znalazł. Ogólnie rzecz biorąc potrzeby mamy spore.
Marzy Mi się również jakiś nowy Borja Galan żeby jakieś efekty specjalne były gwarantowane, nie tylko fizyczny zajazd...

Do środka potrzeba jeszcze 2 piłkarzy. W napastnika nie wierzę ale za to wierzę że Przybyłko się pod okiem Tomczyka ogarnie.

448
smilee pisze: piątek, 26 czerwca 2026, 19:29 Ja a mam lepsza ankiete:
Czy Kacper strzeli conajmniej 10 bramek ?

Chce wierzyc ze sie juz otrząsnął i oswoił z faktem ze to juz nie mls czy lugano, trzeba zejść na ziemię i ciezko pracowac
ja chyba sam w to nie wierze , ale mam dziwne przeczucie , ze pod okiem Tomczyka sie odblokuje i jeszcze bedziemy mieli z niego pociechę
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę