Re: Odra Opole - Polonia Warszawa

4
Swoją drogą, to dramatyczne te pary barażowe. Oczywiście budżetowo i kadrowo najlepsza Wieczysta, ale wiemy jaka jest tam sytuacja. Polonia, ŁKS i Chrobry to nie są drużyny z większym niż Odra. Gdyby zarząd zachował się jak należy rok temu i rozstał się ze Skrobaczem (przypomnę, że ten ruch z przedłużeniem umowy właściwie nie miał wtedy zwolenników), mogliśmy być w zupełnie innym miejscu. Może inny trener podpowiedziałby sensowniejszych zawodnikow, może umiałby sprawić, żeby Odra była w stanie sklecić kilka akcji ofensywnych w meczu. Tak czy inaczej, tamta błędna decyzja zabiła nam ten sezon i na dobrą sprawę, mimo naszych emocji w trakcie sezonu, pewnie większość z nas spodziewała się rok temu takiego obrotu spraw.
Tomczyk to w końcu trener, jakiego naprawdę chciałem. Może coś w końcu ruszy, bo naprawdę trudno Odrze kibicować. Nawet ten świetny sezon z Noconiem to była bardzo siermiężna piłka, po meczu w Warszawie i tej obrzydliwej grze do teraz mnie aż skręca. W barażach wtedy nie mieliśmy szans, ale wtedy liga była mocniejsza. Ten sezon skończył się zgrają przypadkowych drużyn w barażach i najśmieszniejsze, że ktoś z tej zgrai za 2 miesiące zagra mecz w ekstraklasie.

5
Według prezesa to jesteśmy biedakami,a kupujemy Cassio za 300 tyś , który jest wrakiem człowieka pod względem fizycznym,kto do tego doprowadził? Oby on i Przybylko pod wodzą nowego trenera odpalili.Nie chcę winić dzisiaj tylko Cassio, który nie ma kondycji na 30 minut i nie wrócił w ostatniej akcji meczu.Mecz naprawdę niezły,a skończyło się porażką.Po meczu,gdy piłkarze podeszli do kibiców muzyka była tak głośna jak nigdy wcześniej,chyba celowo.Po co klubowi system bose na stadionie,jak listę kitów wzięli z Oleskiej.Jak chcą nauczyć się jak robić show to niech osoby odpowiedzialne łącznie ze spikerem wybiorą się na Uni Opole,albo Gwardię.Napisze ktoś co kibice przekazali po meczu piłkarzom,bo muzyka była tak głośna, że niewiele było słychać poza tym , że projekt zarządu zakończony i tylko ekstraklasa.

6
Wiśniewski pisze na FB po meczu,że w tym sezonie mieliśmy limit pecha razy trzy.To farmazony,według mnie w ubiegłym sezonie mieliśmy limit szczęścia razy sześć, że nie spadliśmy.Dobrze,że kibice walczą o normalność , jakość , zmiany,nie pozwolą się oszukiwać pseudo projektami , które nic nie znaczą osób siedzących w klubie od lat przy korycie i narzekających na mały budżet ,według mnie są w stanie przepalić każde pieniądze.Dziekuje Wam fanatycy,bo gdyby nie Wasz głos to nic by się nie zmieniało, dalej byśmy słuchali o projektach.

7
Z całym szacunkiem dla prezydenta... nie ma pojęcia o piłce nożnej a takie pierdolenue jest tłumaczeniem nieudacznikow przez niego mianowanych.
Dawno dawno temu przyszedł rumak i miało byc eldorado... wszyscy wiemy jak sie skonczylo.
Chciałbym zeby zarzad odpowiedzial czy którykolwiek z trenerow mial postaiowny jakikolwiek inny cel niż utrzymanie.
Z rumakiem podpisali wieloletni kontrakt bez żadnego konkretnego celu, teraz wydaje sie ze sie dobrze dzieje ale jak słyszę ze walka za 2-3 lata to mu sie noz w kieszeni otwiera.
Przeciez za 3 lata nie bedzie tu ani tego dyrektora ani trenera !
...za to zarzad pewnie bedzie ten sam.

8
Ostatnie siedem lat właśnie takie było.Mam nadzieję ,że to już koniec i kibice nie dopuszcza do takiej sytuacji i ewentualnie zarządzających wywiozą na przysłowiowych taczkach.Jednak jest nowy dyrektor sportowy w tym tygodniu będzie nowy trener i od lipca nowa jakość piłkarska po awans tam gdzie nasze miejsce bez wymówek.

9
Wszyscy debile z młyna co obrażały dziś Kuchtę od szmat niech się jebną w ten głupi łeb. Gość u nas kilka lat świetnie bronił zresztą dziś też i tak mu się odpłacacie. Dziś z nim rozmawiałem i był jednym z nas. Miał i ma nadal Odrę w sercu a tak go traktujecie. Wstyd. A to że odszedł to przez PJS podziękujcie zarządowi z Irkiem na czele banda amatorów i partaczy nigdy nie będzie w tym klubie dobrze z tym zarządem.

11
Ale w jaki sposób chcecie „postawić cel”? Przecież to zawsze działa tak, że trenera się kontraktuję i jak nie idzie to się go z reguły zwalnia, mając problem płacenia mu do końca kontraktu.
Dla mnie zarząd nie dojeżdża - ale nie dlatego, że „nie wyszło” i realnie nawet nie ocieramy się o awans. Bardziej martwi mnie regres akademii, za chwilę brak drużyn w CLJ, brak sensownych wychowanków, ograniczona możliwość ogrywania młodzieży w seniorach, bo rezerwy grają w lidze amatorskiej. Do tego absurdalne decyzje już bezpośrednio związane z pierwszą drużyną - zostawienie Skrobacza rok temu, zaciąg nieudaczników 2 lata temu z Bartnickim i Banaszewskim na czele. To naprawdę nie jest kwestia budżetu, on jest u nas kiepsko wydawany.

12
Oczywiście bluzganie Kuchcika to debilizm. Zakładam, że robili to ludzie którzy nawet nie wiedzieli kto to. Gdybym słyszał to bym na pewno reagował, Kuchcik zawsze podchodził dziękować kibicom Odry i nie cieszył się po golach w meczach z Odrą.

A co do przemowy Alberta, w skrócie - były różne momenty w tym sezonie, mieliśmy parę kłótni i wzajemnie mieliśmy do siebie pretensje. Ten mecz to najlepsze podsumowanie całego sezonu. Skończyła się nasza tolerancja dla przeciętności i bylejakości w Odrze. W przyszłym roku będziemy wspierać tak jak w tym roku dopingiem cały mecz, ale jak nie będzie walki o awans to będziemy rozliczać piłkarzy, sztab i zarząd.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

13
https://www.transfermarkt.pl/odra-opole ... erein/5699

Ciekawa lektura, jest parę wyjatkow ale generalnie dramat.
Mnóstwo spadkowiczow ślepe strzały w bezpośredni import z dobrych lig np continella czy dominem... choć trzeba pamiętać o Galanie (tu dramat ze nie zarobiliśmy nic.)
Nawet jak udawalo sie cos trafić czy wyszkolić (galan, trojak)to oddawaliśmy za darmo bo nikt nie przypilnował kontraktu czy sprzedawaliśmy za 5 zl (wdowik)
O ile w niższych ligach jeszcze sie udaje to w 1 (nie wspominając wyzej) nie moga rządzić leśne dziadki czy wybrańcy z klucza politycznego którzy nie sa rozliczani ze swojej pracy.

BTW ma ktoś pod ręką (nie musi być rekopis) pozycję o tytyle:
„Zarządzanie klubem sportowym na przykładzie OKS ODRA Opole”, ?

Myślę ze to może byc ciekawa lektura - tytuł jest z 2007 (20 lat prawie) roku chyba wiec można sie przekonać jak sie maja założenia akademickie do realnego swiata.🤣

14
Jacelinho pisze: niedziela, 24 maja 2026, 19:26 Wszyscy debile z młyna co obrażały dziś Kuchtę od szmat niech się jebną w ten głupi łeb. Gość u nas kilka lat świetnie bronił zresztą dziś też i tak mu się odpłacacie. Dziś z nim rozmawiałem i był jednym z nas. Miał i ma nadal Odrę w sercu a tak go traktujecie. Wstyd. A to że odszedł to przez PJS podziękujcie zarządowi z Irkiem na czele banda amatorów i partaczy nigdy nie będzie w tym klubie dobrze z tym zarządem.
Nie słyszałem tego. Ale mam jedno pytanie. Zrobiłeś coś z tym prócz pisania żali na forum kilka godzin po meczu?

17
Na szczęście tam nie chodzę, inaczej spaliłbym się ze wstydu za takie teksty w stronę Mateusza. Zresztą cały mecz było wyzywanie w obie strony, świetna reklama dla rodzin z dziećmi. Ja wiem że stadion to nie teatr ale potem nie dziwicie się że frekwencja jest taka jaka jest. Ja nikogo z młyna nie znam więc tylko tu mogę coś napisać bo na pewno ktoś to przeczyta z tego sektora. Jak ktoś zna tego dzbana co te teksty walił to niech mu przemówi do rozumu. Gadałem z Mateuszem i sam słyszał te przyśpiewki a to było w 2 połowie gdy za plecami miał młyn więc słyszał doskonale. Powiedział że gdyby go nie obrażano podszedłby do młyna itp Jest jednym z nas i szkoda bo lepszego bramkarza nie mieliśmy od lat. Patologia zarządu gdyby nie oni pewnie grałby u nas do dziś. Pozdro Mateusz jeśli to czytasz.

18
Rozmawiałem wczoraj wieczorem z Mateuszem i przekazałem mu, że to nijak nie było żadne stanowisko "młyna", a on na takie zachowanie nie zasłużył. Domyślam się kto mógł być autorem tych wyzwisk i jeśli tak było to te osoby pewnie za jego gry w Odrze to chodziły na sektor rodzinny, bo na młyn były za młode.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.