Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

102
Kozaki jeden przez drugiego, a jakoś w Odrze im paliwa i jajec brakuje, Kozaki to już były i nie wrócą, kadra mieszana co pół roku jak bigos w garze, trenerzy, dyrektorzy, a tu trzeba porządnego managera w klubie, a nie panow Tomka i Irka, jakie gwarancje daje Sztylka z Tomczykiem jeśli już ten Tomczyk faktycznie będzie, tu trzeba to uspokoić, a nie wciskać trzeci rok jakieś pierdoły eklapie i tak od Sobolewskiego leci kabaret...

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2026/2027. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

103
Tomek84 pisze: sobota, 23 maja 2026, 12:06 a nie wciskać trzeci rok jakieś pierdoły eklapie i tak od Sobolewskiego leci kabaret...
Od Sobolewskiego? Ja to słyszę od zatrudnienia Rumaka w 2018 roku. Dostał wtedy trzyletni kontrakt i rzekomo w trzecim sezonie mieliśmy się bić o awans. Mija 8 lat, a trudno powiedzieć, że jesteśmy w innym miejscu niż wtedy.

104
Zaczęło się od kwasu z Furlepą.
Nie twierdzę ze miał zostać i ze z nim już byśmy od 6 lat grali w ekstraklasie ale myślę ze to był moment gdzie zapadły pierwsze nietrafione decyzję.
Rumaka jak spotykałem odbierając dzieciaka ze szkoły (poniedziałek wydaniu mieszkał pol roku w Opolu) to miałam ochotę dać mu w pysk.
Były fajne chwile ale o tend3cji żadnych dłuższych niestety nie odnotowano -drepczemy w miejscu od lat

111
Swoją drogą, od zawsze Arkę uważałem za w gruncie rzeczy klub w naszym zakresie potencjału (tak jak np. Koronę, Piasta czy Wisłę Płock) - podobny potencjał piłkarski i kibicowski.

Tymczasem kibice Arki są oburzeni, że Tomczyk idzie do jakiejś tam Odry, a gdzie Odrze do wielkiej Arki.

To ja jestem odklejony czy oni?
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

112
LooZ^ pisze: sobota, 23 maja 2026, 23:06 Swoją drogą, od zawsze Arkę uważałem za w gruncie rzeczy klub w naszym zakresie potencjału (tak jak np. Koronę, Piasta czy Wisłę Płock) - podobny potencjał piłkarski i kibicowski.

Tymczasem kibice Arki są oburzeni, że Tomczyk idzie do jakiejś tam Odry, a gdzie Odrze do wielkiej Arki.

To ja jestem odklejony czy oni?
No przepaści jakiejś gigantycznej nie ma, ale licząc od naszego awansu do pierwszej ligi to oni zagrali 4 sezony w Ekstraklasie, wygrali Puchar Polski, dwa razy Superpuchar.

Co do Tomczyka, to on w zasadzie cały czas pracuje w ~regionie. Częstochowa, Katowice, Bytom. Jedna anomalia w Rzeszowie. Może nawet ta troszkę wyższa pensja w Gdyni by tego nie zrekompensowała.

113
Ja zawsze uważałem, że Odra ma potencjał podobny do wielu klubów z podobnie średnich miast jak Gdynia, Kielce czy Radom, ale też do Jagielloni, Rakowa, Piasta czy Zagłębia (tu jest specyficznie bo jest ten KGHM, ale poza tym nie ma tam nic, depresyjne miasto) - każde z tych klubów w 21 wieku miało mistrza. Oczywiście wszędzie są obecnie większe pieniądze niż u nas, ale też musiała sie pojawić jakość i pomysł na boisku, który pozwolił im pokonać bogatsze kluby, bo wiadomo że gdyby tyko budżety grały, to co roku mistrzem byłaby Legia/Lech a w tym roku Widzew.

123
wijamurzyn pisze: niedziela, 24 maja 2026, 17:32
smilee pisze: niedziela, 24 maja 2026, 17:23 Pierwszym zadaniem dyrektora powinn byc rozwiązanie kontraktu z Memem Przybylko ...
a ja myślę, że za pół roku będziecie go przepraszać na kolanach :)
A w życiu. Takiego drewna dawno Odra nie widziała. Jak wchodzi na boisko to jest już z góry osłabienie

125
wiem, że spadną na mnie gromy ale chce jedną rzecz napisać która mnie raziła strasznie.

domyślam się, że ktoś chciał trafić polonie na trasie czy jakieś tam inne akcje ale ludzie kogo to obchodzi? przeciez tam w sektorze to może z 10 osób było "kumatych" reszta to jakies stare dziadki, dzieci i kobiety.
slyszalem na początku meczu duzo osob wokol pierwszy raz z dzieciakami i sie jarali atmosferą i wszystkim ale do 40 min jak się zaczęło. pozniej kazdy kombinbował żeby dzieciaki nie slyszały tej żenuy.
nie muszę chyba pisać, że wiekszosc piosenek to na drugim koncu jakies mruki slychac ale jak bluzganie to pełna petarda.

zaznaczcie raz ze są cykorami i tyle. skupcie sie na swojej druzynie bo tak to my frekwencji nie bedziemy budować.
jak widac młyn nie robi frekwencji na stadionie - a takim zachowaniem na pewno nie zachecimy do przychodzenia na stadion.