Re: Odra Opole- Puszcza Niepołomice 10.04.2026 20:30

7
....szkoda ze kobusinskiemu z półobrotu nie weszlo, fajnie sie dokręcała.

Pierwsza połowa nasz standard, druga lepsza bo odsunelismy gre i nawet chwilami potrafiliśmy zdominować lrzeciwnika.
Największy dramat to sa nasze kontry - tu niestety bez zmian.

Co do.midy - sam psioczyłem po ostatnim meczu ale mysle sobie ze to taki typ zawodnika (jak większość mlodych zreszta) ktory potrzebuje poczuć zaufanie trenera i drużyny i powinien konsekwetnie grać nawet jak ma słabsze chwile to moze zaskoczy. Obawiam sie ze to jego ostatnia szansa bo jak sie nie przebije to zniknie w 3 lidze bi zanchwike straci atut młodzieżowca.
Pozostali niestety odstają, grają nierówno jakninkida ale mimo wszystko chyba poziom nizej.
Feliks walczy , kibusinski walczy ale niestety jaknlrzychodzintrn moment to minimalny błąd przyjęcia czy zła decyzja i dupa.
Byłem milenzaskoczony skutecznością Feliksa w ostatnich meczach (co miał to wykorzystywal) I liczę ze jednak bedzienregularnie strzelał.
Kobusinski tez moal dzisiaj patelnie i zle przyjal. Jak stwarzamy tak malo sytuacji to trzeba wyciskać z tego wszystko.

Dzisiaj naprawdę dobre momenty były.
Bylo kilka faz.meczu gdzie wyraźnie byla walka nie tyleno bramki co o narzucenie swojego pomysłu- mysle ze w drugiej połowie wygrywaliśmy ten pojedynek i gra toczyła sie wg naszych zasad dlzejnniznwg zasad puszczy

Tak ogolnie to paradoksem jest to ze wielu zawodników mozna pochwalić indywidualmie ale jakoś brakuje domknięcia

9
Magpies pisze: piątek, 10 kwietnia 2026, 21:53 A Palacza niech odeślą skąd przyszedł.
Bez przesady , dajmy chliopu szanse.
Fakt ze narazie to bardziej rzemieślnik niz artysta i nie jest lokomotywa jaka mial byc ale wiekszych błędów nie popełnia a i naprawde dobre Odbiory mial. Moze z czasem szarpnie bardziej do przodu, narazie to dopiero kilka meczy.
Liber za to wszedł w zespol, mam wrażenie ze marnuje sie tak nisko i jakby zagrał wyżej to byłoby z niego wiecej pożytku.

Wracając do midy- jeden z nielicznych ktory bez kompleksow wchodzi w drybling, reszta raczej szuka oddania, do tego do najbliższego.

Najbardziej załamujące jest to ze nasze najbardziej jakościowe transfery z wcześniejszego okienka nie lapia sie nawet do szerokiej kadry.

To dla nich redukowalismy kadre bo miala byc jakość nie ilość a teraz biorą kasę i ogladaja mecz z trybun czy w najlepszym wypadku ławki rezerwowych.

10
Zwycięstwo rzecz nadrzędna.Pierwsza połowa , jeśli ktoś nie był na stadionie,to mógł przysypiać przed tv.Druga połowa bardziej otwarta, młodzieży to nie mamy,chyba , że na 45 minut od czasu ,do czasu.Orientuje się ktoś co z Ramosem,czy Cassio, którego kupiono za rekordowe 320 tys zł ? Kacper Przybylo, który inkasuje kontrakt na poziomie extraklasy,a efektów brak.Zarzadzajacy pewnie jak zwykle chcieli go odbudować,w moim mniemaniu chyba finansowo.

12
Nie wiem, a może to z nami jest coś nie tak? Może to my mamy zbyt wysokie wymagania i nam się w dupach poprzewracało, że chcemy obejrzeć coś więcej niż kopaninę i szczęśliwie przepchane zwycięstwo? Czytam komentarze na fb i lwia część to opinie w stylu „taka Odrę chcemy oglądać” (sic!), „brawa za walkę”, „lepiej brzydko wygrać niż ładnie przegrać”. Mnie to ciągle nie zadowala, męczę się oglądając Odrę, gdyby nie ładunek emocjonalny to nie miałbym motywacji żeby to śledzić. Może to ja mam jakiś kryzys, a większość kibiców to zadowala, bo ważne szczęśliwe 3 punkty kosztem kopania się po czole z Puszczą na drugim poziomie rozgrywkowym w Polsce, na którym mam wrażenie że utknęliśmy i jesteśmy często bezbarwni nawet dla ludzi interesujących się tą ligą.

13
W pierwszej połowie totalny klasyk, nic nie graliśmy. Wziąłem na mecz znajomych i raczej widowisko nie porwało. W drugiej coś się ruszyło, kilka niezłych akcji było i jako tako to wyglądało.
Cenne 3 punkty i w zasadzie pewne utrzymanie czyli misja Piotra Plewni się powiodła za co szacunek.
Czas skończyć z krótkowzrocznością, zbudować jakościowy sztab, skład i zacząć grać w piłkę nożną, bo to, jak jesteśmy bezpłciowi i byle jacy powinno dać zarządowi do myślenia(XDD)

16
trops pisze: sobota, 11 kwietnia 2026, 13:35 Trener Tułacz na konferencji pomeczowej powiedział , że to był bardzo słaby mecz,a w pierwszej połowie to sędzia szybciej biegał niż zawodnicy obu drużyn i podziwia kibiców,że wytrwali do końca .
Mecze Odry z Puszczą słyną z tego. Szczerze mówiąc fakt, że Odra wygrała, to duże wydarzenie, bo od kiedy pamiętam, zawsze były remisy, już od czasów II ligi.
Tułacz akurat słynie z zabijania futbolu i bramek ze stałych fragmentów - widać zresztą było dokładnie taki pomysł w meczu z nami. Tak więc dołożył nawet więcej niż cegiełkę do takiego obrazu meczu, ale Odra wyjątkowo chętnie podejmuje takie wyzwania.