Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2025/2026. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

578
zebro pisze: sobota, 30 sierpnia 2025, 19:37 Ja tam nie wierzę w grę na zwolnienie trenera.
Przybyłko, który dopiero dołączył, specjalnie zachowywał się w polu karnym jakby był wyciągnięty z okregowki?
Chociaż nie - wychodzi na to, że prawdziwym dyrektorem sportowym jest Piroch, który ewidentnie podjął już ostateczną decyzję w sprawie trenera.

Bądźmy poważni…
Jak wytłumaczysz brak zaangażowania w ostatnich 20minutach meczu z Mielcem. Stal nic nie grała w 11 w 10 nie powinna mieć argumentów, gralismy system na system czyli jeden zawsze wolny. Rozumiem że przeciwnik gra na aferę ale w momencie jak nie idzie to przynajmniej uciekasz sue do zagrania faulu. W calym meczu było 6 fauli po stronie Odry. Nie wierzę w taką metamorfozę 70mijut panujesz grasz z przewagą i nagle wygląda jakbys gral w 9.

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2025/2026. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

580
Siedlce maja tylko 2 bramki wiecej zdobyte a sa w barazach ... ale maja 5 straconych.
My choc nie tracimy wiele (zobaczymy po wisle) to mając 6 w 8 meczach ciężko o lepsze miejsce.
Nadal w tabeli ciasno, trzeba się obudzić i zacząć punktować to sezon bedzie do uratowaknia (walkano coś wiecej niż utzrymanie).
...tylko ze jak trener po meczu z lksem.mowi ze dobry mecz, stać nas na taką grę i będziemy do tego dążyć to ja juz nie wiem co myśleć.

... no i siedlce potrafią wygrać ze zniczem

586
Mnie zastanawia jak to się stało że trenerowi Skrobaczowi tak "zażarło" w tym chorzowie. Czy grupa zawodników która tam była, była taka dobra (a przecież spadli z hukiem i ocenę zawyża rajd w ostatnich 5 kolejkach ekstraklasy), czy trener miał swoje pomysły i wizje które aktualnie się skończyły i zdezawuowały, czy może to było jakieś niesamowite szczęście.

587
Polak'o pisze: czwartek, 4 września 2025, 13:24 Mnie zastanawia jak to się stało że trenerowi Skrobaczowi tak "zażarło" w tym chorzowie. Czy grupa zawodników która tam była, była taka dobra (a przecież spadli z hukiem i ocenę zawyża rajd w ostatnich 5 kolejkach ekstraklasy), czy trener miał swoje pomysły i wizje które aktualnie się skończyły i zdezawuowały, czy może to było jakieś niesamowite szczęście.
Miał zgraną ekipę o bardzo dobrych możliwościach motorycznych, odpowiednia mieszanka doswiadczenie i zawodnikówz charakterem. Liga wtedy byla bardzo słaba.

588
Bez przesady. Nie umniejszajmy mu sukcesu - Ruch rywalizował wtedy z Wisłą czy Termaliką, Odra utrzymała sie w lepszym stylu niż w zeszłym sezonie, ale nadal bez szału.

Tak to czasem jest, że dużo czynników się złoży i jakoś ten awans wyjdzie. W kolejnym sezonie z Noconiem, wystarczyłoby wygrać oba mecze z beznadziejnym Sosnowcem, z Resovia i Zniczem i też mielibyśmy bezpośredni awans. Ale jednak jemu się udało i to ze słabym Ruchem - trzeba docenić.

Ale Podbeskidzia nie odmienił, Odry też specjalnie nie odmienił, a biorąc pod uwagę jednak całkiem sensowne okna transferowe po drodze i zwiększenie jakości kadry względem Sobolewskiego, to po prostu wypada to blado. Mam wręcz poczucie, że im dłużej to będzie trwało, tym mniej błysku będzie w tych ofensywnych zawodnikach, którzy coś pokazują.

592
Według Pana Lisinskiego , potrzeba czasu.Mowi to człowiek ,kto który zarządza klubem ponad pięć lat i mówi o zgrywaniu drużyny,w każdej drużynie dochodzi do zmian,czasem są to 4-5 zmian w sezonie ,a czasem 15-20 . Możecie Zarządzie siebie okłamywać i pobierać pieniążki, mieć auta firmowe, bezpłatny catering , hotele.Prawdziwego Kibica nie oszukacie.

593
Jarosław Skrobacz wie jak wyciągać odpowiednie wnioski i jak wyciągać drużynę z kryzysu dlatego po blisko roku pracy jego średnia punktowa to nawet nie 1.
Jak to się stało że po meczu ze Zniczem już niby rozmawiano z kandydatami, a po kolejnym słabym meczu z ŁKSem nadal nic się nie zmienia? Szczególnie mając w perspektywie przerwę reprezentacyjną.

594
...Jak zawsze:
- trener ma pełne poparcie zarzadu
- żadnych ultimatum

Nie wyjebany tylko dlatego zeby:
- po raz kolejny Zarząd nie musiał się tłumaczyć dlaczego zjebał kolejny plan pięcioletni
- nie zostać bez trenera (i asystenta)) jak nie ma gotowego zastępcy

Typowy brak podjęcia decyzji - albo jest do dupy i wywalamy albo wierzymy ze bedsie dobrze i nie ma dyskusji.

Tymczasem Zarząd mówi co innego a robi co innego.
Jesli względnie wiarygodni dziennikarze maja cynk ze posada jest zagrożona to ja bym im wierzył...

To taka gra na przeczekanie - zobaczymy co bedzie a może zaskoczy ... a moze nie ...

Który to już raz ten sam schemat ?

595
A moze po prostu nie ma zadnego sensownego kandydata? Na miejscu Lisinskiego, gdybym nie mial sensownego następcy, tez mówiłbym o wsparciu dla Skrobacza. Tak to czytam - skoro spotykali sie z kandydatami, to cos jest na rzeczy, ale widocznie nikogo nie udało sie wybrać.
A jezeli tak jest, to ja akurat pochwalam postepowanie i narrację. Oby tylko te poszukiwania caly czas trwaly.