Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2025/2026. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

453
Ramos jest bardzo swobodny z piłką przy nodze, brakowało nam tego w zeszłym sezonie. Jest nadzieja że rozkręci trochę ofensywę.

Co do Pochcioła - trzymam bardzo mocno kciuki, żeby był tym objawieniem. Generalnie ten transfer wyglądał bardzo dobrze w momencie jego dokonywania, a gdyby odpalił, to byłby w nim też spory potencjał sprzedażowy, a gdyby odpalił trochę mniej, to można by było budować na nim defensywę na dłuższy czas. Ale ja po dotychczasowych występach jestem jednak sceptyczny.

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2025/2026. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

472
Sprawa analogiczna do Łobodzińskiego - po rozczarowaniu zeszłego sezonu dostali szansę poprowadzenia w kolejnym, ale nie było widać poprawy. Przy czym o ile Łobodziński wyłożył się na całej linii - 3 porażki w klubie jednak aspirującym mocno do ekstraklasy, tak w Ruchu wydaje mi się że to nie wygląda aż tak źle. Ani ten Ruch nie jest tak mocarny finansowo jak Miedź, a też w bieżącym sezonie zaliczyli remis z Puszczą na wyjeździe i porażkę ze Śląskiem na wyjedźcie. Powiedziałbym, że to raczej wyniki spodziewane. Już bardziej należało mu się zwolnienie za beznadziejną wiosnę.