Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2025/2026. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

403
respest pisze: niedziela, 20 lipca 2025, 10:08 Przed 19 będziemy już odrobinę mądrzejsi na co stać ten zespół w tej rundzie.
Przynajmniej już wiemy co nas czeka w tym sezonie, bo to jest taki poziom, którego nie da się naprawić kilkoma meczami. Taktyka na razie kompletnie nie jest zrozumiana przez zespół i życzę powodzenia klubowi przy zachęcaniu kibiców na przyjście na najbliższe mecze.

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2025/2026. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

404
Jesteśmy w dupie, a po tym meczu trzeba stwierdzić że naprawdę ładnie się tam już urządziliśmy. Jak dla mnie widać było w zasadzie wszystkie bolączki z zeszłego sezonu. No może coś tam Odra rozgrywała (bez nawet minimalnego efektu) między 20 a 60 minutą, ale to Chrobry kontrolował mecz od początku do końca. Nowością na pewno było dosyć częste rozgrywanie piłki przez Pirocha;)

Na marginesie - na stronie klubu nadal nie ma śladu po meczu z Chrobrym, nawet wyniku nie ma (patrzę na telefonie, może na kompie cos widać). Profeska;)

406
samobóje sie liczą?
Postawa martwi o tyle ze wyraźnie widać ze to ze gramy na 3 nie ułatwia sprawy.
Wiadome ze zmiana taktyki wymaga czasu, ale:
- sezon sie zaczął a my jak goryle we mgle
- w stosunku do sparinhow nie widać żadnego progresu
- taka zmiana wpływa na okienko bo transfery sa pod taktykę więc przy powrocie do 4-4-2 kadra jest niedopasowana
- mimo powyższego nie wygląda żebyśmy mieli wykonawców
- w związku z powyższym nie mamy ani wahadłowych, ani napastników a rozgrywającym został piorochbo cal reszta poszła jak husarią
-
Możliwych scenariuszy jest wiele:
-zaczyna działać po maks 3-4 kolejkach i zapominamy o nieudanym starcie
- nie zaczyna i trener wraca do 4-4-2
- nie zaczyna i po kolejnych 2-3 kolejkach mamy nowego trenera
- jakieś awaryjne transfery
....

Martwi mnie to ze nasze nabytkiem wyrównały w dół i już nie błyszczą.
Casio zaginął a zakładam ze to on ma być nr1 obrony.
Perez i Ramos w sparingach potrafili robić różnice, dzisiaj słabo jak reszta
Kędzia moim zdaniem z 1 bramka na koncie
Milos miał kilka podan (chyba w całym tym g... najlepszy w Odrze)
Co do reszty to mida niewidoczny całkiem, szklinski słabo - nie mamy młodzieżowca
Wkurza mnie tont który wstrzymuje akcje lub podaje do tyłu,
Obrona niepewna i bierna, pogubiona.
Napastników też nie mamy
Haluch też jakiś inny z tymi wybiciami przed siebie.

Nie wiem co myśleć, na ten moment dla mnie to dramat i (obym sie mylil) autostrada do spadku.
Zeszły sezon to kuriozum które się predko nie powtórzy a w tym roku tak łatwo nie będzie.
Beniaminkowi lecą tozpedem, a my przegrywamy 3 z chrobrym który miał być do spadku a następny gramy z miedzią która zrobi nam 5 przy takij grze jak dzisiaj.

Niby 1 kolejka ale rok temu też tak mówiliśmy choć wtedy katastrofy nic nie zapowiadało
W tym sezonie znaków przepowiadających armagedon nie brakuje ... trochę się martwię (nie po dzisiejszym meczu sle po braku progresu).

412
zebro pisze: poniedziałek, 21 lipca 2025, 14:53 Tak, liczby wskazują że powinien wpasować się w system Skrobacza;)

A na serio - ciekawe CV, mimo że młody, dużo piłkarskiego świata już widział. No właśnie - głównie widział, bo realnie grał tylko w rezerwach Realu Sociedad w III lidze hiszpańskiej.
Wystarczy zobaczyć losowy mecz Lecha z jego udziałem żeby wiedzieć co to za ananas. Żadne to wzmocnienie po 2 to skrzydłowy, czyżby się już dupa paliła i był powrót do 4 z tyłu ?

413
czubus pisze: poniedziałek, 21 lipca 2025, 15:09
zebro pisze: poniedziałek, 21 lipca 2025, 14:53 Tak, liczby wskazują że powinien wpasować się w system Skrobacza;)

A na serio - ciekawe CV, mimo że młody, dużo piłkarskiego świata już widział. No właśnie - głównie widział, bo realnie grał tylko w rezerwach Realu Sociedad w III lidze hiszpańskiej.
Wystarczy zobaczyć losowy mecz Lecha z jego udziałem żeby wiedzieć co to za ananas. Żadne to wzmocnienie po 2 to skrzydłowy, czyżby się już dupa paliła i był powrót do 4 z tyłu ?
On gra też na 9, więc zakładam, że to będzie ten trzeci napastnik o którym się mówiło. Albo tak jak mówisz, szybkie przetasowania w kadrze ale już dla nowego trenera.

420
Tak na marginesie, obejrzałem sobie Studio 51 ze Skrobaczem, jeszcze sprzed meczu z Chrobrym.
Zarówno w tym wywiadzie, jak i wcześniejszych, zaczyna mieć syndrom oblężonej twierdzy. Stwierdzenia w stylu „drużyna robi postępy, czy się to komuś podoba czy nie”, ogólny samozachwyt nad tym jaki progres udało mu się zrobić, a jak ktoś tego nie widzi to znaczy że się nie zna, naoglądał się Premiership i ogólnie nigdy nie kochał swojej matki.
Także chciałem z tego miejsca przeprosić trenera za krytykę po meczu z Chrobrym, piłkarze super biegali, taktycznie majstersztyk, ustawienie pierwsza klasa, fajnie że nie przegrali 5:0.