Re: 3. kolejka: Odra Opole - Grunwald R.Ś. (sb. 22.08 g.19)

8
Pierwsza połowa zdecydowana przewaga, trochę dokladnosci brakowało ale miło się oglądało... Druga polowa za to żenująca. Obrona? Dla mnie ta obrona powinna być : Kolanko-Gawron-Bodziony-Brusiło. I tak grać tydzien, w tydzien. Leon po sezonie kończy kariere, trzeba patrzeć w przyszłość. Gra Mateusza - DZIWNA. Gdy miał Strzelać/Podawać to dryblował i na odwrót. Strzały blokowane w 90%. I pchanie gry na siłe. W drugiej polowie cały team sie pogubił, i GRUNWALD nas usiadł. Odra ma juz łatje druzyny, która tworzy WIELE akcji, z których nic nie wychodzi.

11
Foker pisze:Obrona? Dla mnie ta obrona powinna być : Kolanko-Gawron-Bodziony-Brusiło. I tak grać tydzien, w tydzien. Leon po sezonie kończy kariere, trzeba patrzeć w przyszłość.
Tylko, że ten zawodnik u schyłku kariery to wciąż najlepszy zawodnik Odry.

Tak, Niemczyk dziś fajnie utrzymywał się przy piłce, nie podpalał się też przy bramce na 2:0 i zamiast strzelać to z "chłodną głową" asystował, dobry mecz.

12
Tak, masz w sumie racje, bo Leon dziś w 3-4 sytuacjach pokazał swoją dojrzałość boiskową. Szkoda tylko, ze Bartek G. na ławce siedzi. Pamietam, był ostoją w poprzednim sezonie i ratował wiele błędow Leona. Pamietam go z Meczu z Polonią. Profesor, nie wiem, co, gdyby nie on wtedy... Powinien mieć podstawe. I szkoda mi tez Ałdasia. Niby duzo narzekań, ale on jest uniwersalny, potrafi organizowac gre, strzelac bramki... Wepa to "mierny" odpowiednik. Macie tez racje, co do Niemczyka. Nie tracił piłek, ambitny, walczył...

14
3 pkt cieszą. Jeżeli trener nakazał po przerwie grę małym nakładem sił przed trudnym meczem wyjazdowym przeplecionym rozgrywkami pucharowymi to tłumaczyć może postawę drużyny. Martwi to że w obecnym stadium rozwoju drużyna Odry nie jest zdolna do wykonywania takich zadań. Kłuło w oczy brak gry drużynowej. Indywidualne kiwki z klapkami na oczach tylko szkodzą drużynie. Wpadanie w chaos i nerwowość na własnym boisku mają przed sobą drużynę solidną ale delikatnie mówiąc do rozklepania, nie uchodzi. Parę chwil dłuższego meczu i powtórzyłaby się historia od 2:0 do 2:2. Praca młodego Marcina Niemczyka świeżo upieczonego maturzysty przynosi efekty. Oby więcej takiej utalentowanej opolskiej młodzieży w Odrze a o 3 lidze zapomnielibyśmy już dawno.