399
autor: respest
Nadszedł dzień dzisiejszy.
Dziś inauguracja sezonu i mimo nienajlepszej gry w sparingach (a właściwie im dalej w las, tym gorzej, bo najlepszy był mecz z Widzewem, a najgorszy z Opawą), życie kibica to wiara, że może jednak tym razem się uda i z taką też niczym niepopartą wiarą wchodzę w ten sezon.
Na dziś skład widzę tak jak poniżej. Największymi wygranymi przygotowań Kendzia (widać, że grał poprzedni sezon w ustawieniu z trójką obrońców, te same nadzieje wiążę z Pochciołem, który najlepiej prezentował się właśnie w tak grającej Polonii Bytom), Dudziński, który miał przebłyski, którego po nim nie oczekiwałem oraz Kupczyk, który zrobił na mnie najlepsze wrażenie ze wszystkich młodzieżowców, ale i tak przewiduję, że na początek to miejsce zajmie Mida (ewentualnie Szkliński, ale on w obronie ma za duże braki jak na takie ustawienie). Co do wyjściowego składu na Chrobry, to przewiduje też, że, w przeciwieństwie do mojej "jedenastki", w głównym składzie wyjdą Tront i Chrzanowski w miejsce Purzyckiego i Cassio, ale szczególnie ta druga para wymieni się pewnie dość szybko (oby nie po wielbłądach tego pierwszego...). Miejsce drugiej "10" obok Midy to domniemanie, że kapitan jednak będzie rozważany do pierwszego składu, choć w sumie ani Perez, ani Łyszczarz niczym nie zabłysnęli podczas sparingów (podobnie jak Czech). W ataku brakuje jeszcze jednego piłkarza, myślę, że Klich może sobie pluć w brodę, bo spokojnie by taką rolę pełnił, a w Miedzi chyba nie za bardzo zrobił wrażenie w lecie i nawet nie łapie się na ławkę.
Przed 19 będziemy już odrobinę mądrzejsi na co stać ten zespół w tej rundzie.
Załączniki
lineup.png
Przejrzano 1225 razy 118.25 KiB